18°C
11°C
Megosztás
Értékelés

Nyári programok

0 értékelés
Értékeljen

Beköszöntött a vakáció, a gyerekeknek hirtelen rengeteg szabadidejük lett, mi szülők viszont gyakran fejcsóválva, tanácstalanul állunk: milyen közös programot találjunk ki, egyáltalán milyen hasznos dologgal töltse csemeténk ezt a bő két hónapot? Szerencsésebb esetben a felnőttek is hosszabb szabadságot tudnak kivenni, így egy-egy utazás, kirándulás vagy strandolás mindig nagyszerű családi programot biztosít.

Ám nem könnyű feladat megtalálni a helyes arányokat, mert arra a családok nagy többségének ritkán jut ideje, hogy a teljes vakációt közös programokkal töltse el. Természetesen az sem jó, ha a gyermekünk az ideje nagy részét a négy fal között tengeti, kell keresni tehát valami ideális megoldást. Ha már picit nagyobb a gyermek, kitűnő ötlet lehet egy nyári tábor. Egyre több tanulmányi, illetve sporttábort szerveznek az arra illetékesek, így szinte biztosra vehetjük, hogy többfélét is fogunk találni majd gyermekünk érdeklődési köréből.

A lehetőségeknek se szeri, se száma, választhatunk hazajárós vagy ottalvós táborokat, ezeken belül pedig különféle tematikájúak közül szemezgethetünk. Nagyon népszerűek a sporttáborok (az úszástól kezdve a teniszen át a fociig szinte alig van sportág, amely nem szervez tábort a vakáció alatt) a nyelvi, a zenei, az alkotó, a színjátszó vagy a tánctáborok.

Azonban ne feledkezzünk el a legfontosabb dologról: sose erőltessünk rá olyat a gyermekre, amit ő nem szeretne, hanem inkább kérjük ki a véleményét, mondja el ő, hogy milyen környezetben, milyen programok mellett érezné a legjobban magát. Az sem baj, sőt kifejezetten javasolt, hogy - amennyiben sikerült már választani - olyan helyre menjen ahová egy vagy akár több barátja, osztálytársa is vele tarthat. Így mindenképpen elkerülhetjük a beilleszkedési problémákat, és biztosak lehetünk benne, hogy szemünk fénye ragyogóan fogja érezni magát, és életre szóló élményekkel fog hazatérni.